Wat is het verschil tussen yoga en pilates

Wat is het verschil tussen Yoga en pilates?

Pilates, Yoga

Yoga en pilates hebben zeker overeenkomsten maar toch ook wel wat verschillen. Persoonlijk vind ik beide vormen heel leuk en een goede aanvulling voor elkaar. Wil je toch kiezen tussen yoga of pilates dan kan onderstaand artikel je helpen om een keuze te maken.

Wat is pilates?

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een reeks oefeningen die de buikspieren versterken, het lichaam soepel houden en de wervelkolom gezond houden. De oefeningen zijn technisch en vragen wel wat concentratie. Tijdens een pilates reeks wordt er een bepaalde volgorde aan gehouden. Pilates lessen focussen dus op kracht, het ontwikkelen van spieren, het controleren van je lichaam en flexibiliteit waarbij de aandacht gericht is op het versterken van je kern. Heb je rugklachten of wil je steviger buikspieren of meer soepelheid en leningheid in de benen. Dan is pilates een goede vorm voor je.

Wat is yoga?

Bij yoga ligt de nadruk op de connectie tussen je mindset en je lichaam. Door middel van ademhaling en het uitvoeren van houdingen creëer je meer balans tussen lichaam en geest. Je leert om spanningen en gedachten los te laten. Dit door combinatie van ademhaling en het uitvoeren van houdingen. In een yoga les kan je je verwachten aan ontspanning, meditatie, ademhalingsoefeningen, lenigheid creativiteit, uitdaging en kracht. Je hebt zachtere vormen van yoga zoals relax yin yoga en hatha yoga die zich meer concentreren op ontspanning, zachte stretches, meditatie en ademhaling. Je hebt ook dynamische vormen zoals vinyasa en ashtanga yoga. Deze vormen zijn wat pittiger en en leggen ook meer nadruk op kracht, balans, lenigdheid en uithouding. Dit uitgevoerd op een vloeiende ademhaling.

Vorig bericht
Hoe kies ik de juiste YOGA mat?
Volgend bericht
Opties in de Downward Facing dog houding
Yoga docent

Stephanie van Gorp

Toen ik in aanraking kwam met yoga, voelde ik al snel dat yoga meer was dan wat oefeningen op een mat. Als docente concentreer ik me voornamelijk op ‘gezond’ bewegen met aangepaste correcties. Graag geef ik les in een gezellige familiaire sfeer met een down-to-earth aanpak waar iedereen welkom is. Op de blog deel ik handige tips over yoga, pilates en gezonde voeding.

OOK LEUK OM TE LEZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan