YOGA LESSEN

Onze yogasessies zijn een mix van krachtige dynamische lessen en meer ontspannende stretch lessen. Door het volgen van yoga wordt je leniger, win je aan spierkracht en leer je bewust omgaan met je lichaam en ademhaling. Momenteel geven we vinyasa power yoga, ashtanga en relax yin yoga. Scroll naar onder om meer informatie te krijgen over elke lesstijl. Er zijn telkens verschillende mogelijkheden om het niveau individueel aan te passen. Een yoga les is voor iedereen. Leeftijd, geslacht of fysiek niveau speelt weinig rol.

Vinyasa power yoga & massage

Let’s go with the flow. Vinyasa yoga is een zeer dynamische vorm van yoga. Samen oefenen we een reeks houdingen (Asana’s) die vloeiend met elkaar worden verbonden. Het is een krachtige en pittige vorm van yoga waarbij de ademhaling synchroon verloopt met de opeenvolgingen van de lichaamshoudingen. Vinyasa yoga is een meer inspannende vorm van yoga. Tijdens deze dynamische yogales wordt er af en toe een massagemomentje ingelast.

Ashtanga yoga with a twist

Let’s grow a strong body & a healthy mind. Ashtanga Yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Het is een krachtige en uitdagende vorm van yoga. Het einde van elke oefening vormt het begin van de volgende oefening. Wij geven niet de volledige reeks maar een kortere versie. Er is altijd de ‘rode draad’ van ashtanga maar tijdens de les komen af en toe andere oefeningen van de volledige reeks aan bod. De start is ook een anders dan de ‘traditionele ahstanga’. Daarom ook de naam Ahstanga yoga with a twist. 80% ashtanga 20% twist 😉

Relax yin yoga

Let’s feel at ease. Yoga basic flow is een iets rustigere vorm van yoga. Hier gaan we iets minder houdingen beoefenen , maar deze een langere tijd volhouden met voldoende aandacht en uitleg voor de pose. Tijdens deze les behandelen we voornamelijk de belangrijkste basishoudingen in combinatie met de ademhaling en massages.

Hatha Flow

Een Hatha flow yoga les is een hele fijne dynamische vorm van yoga. Ideaal als beginneling maar ook als gevorderde heel aangenaam om te ervaren.
Dit omdat je de intensiteit zelf kan bepalen. Aan de hand van hatha yoga oefeningen gaan we ons concentreren op de balans in het lichaam. De bedoeling is dat we mindful gaan bewegen in combinatie met spierversterkende oefeningen, afgewisseld met stretching. Bij hatha yoga blijf je langer in een houding (asana) waarbij er gelet wordt op een goede uitlijning (alignement) en lichaamshouding. Dit in combinatie met de ademhaling als leidraad.

Menu