Vegan appel – bosbessen – walnoten – crumble (3-4 porties)
Dit is één van mijn favoriete ontbijtjes. Ik doe de crumble soms ook op mijn yoghurt zowel koud als warm.
Benodigheden:
– 60 gr havermout
– 60 gr amandelmeel
– 150 gr bosbessen of rood fruit (diepvries)
– 2 appelen geschild in blokjes – 3-4 eetlepels kokosolie – 2 eetlepels cacao nibs – 2 x handvol gehakte walnoten of notenmengeling
Verwarm de oven voor op 180°. Meng de havermout met het amandelpoeder, de walnoten, cacaonibs en 3-4 eetlepels kokosolie. Kneed tot het deeg lekker kruimelig wordt. Meng de appelstukjes en bosbessenmengeling in een aparte kom. Neem een ovenschaal en verdeel de fruitmengeling in de schaal. Schik er nadien een laagje crumble op. Bak de crumble zo’n 15 min. in de oven